Supa cu galusti a la Nico

de nico15 in Supe, 19 Dec 2010 | 4945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 3-4 linguri gris
  • oua
  • ulei
  • bicarbonat de sodiu  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galusti a la Nico:

 Se curata legumele dupa care se vor taia in bucati mari si le vom pune la fiert in 3 litri de apa, se lasa sa fiarba legumele 45 de minute se adauga un pic de ulei.

 Vom lua alta oala in care vom pune apa si un praf de sare, lasand-o sa fiarba la foc mic.  Ne apucam de pregatirea galustilor dupa cum urmeaza: batem bine ouale, albusurile batute spuma si separat batem galbenusurile cu sare.

 
Dupa ce am amestecat bine galbenusurile(de la doua oua) adaugam trei-patru linguri de gris si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, amestecam bine si inglobam si albusurile la final, amestecam incet si lasam compozitia 30 de minute in repaus.

 Dupa 30 de minute, formam galustile si le putem la fiert in oala in care nu este decat apa, cand sunt facute ele se vor ridica la suprafata, de abia atunci le vom adauga in supa.

 Verificam daca legumele sunt fierte, daca sunt fierte se scot din supa, aceasta se va sara si pipera si abia acum putem adauga galustile in supa noastra

 Se mai fierbe 15 minute. Matusa mea prefera ca supa sa aiba zarzavat, asa ca am facut in ambele feluri eu am avut supa clasica iar ei i-am lasat cu zarvat care a fost in prealabil taiat in bucatele mai mici.

 
Pofta Buna.

TIPS-URI

1

Galustile se fierb separat, pentru a nu lasa urme de gris in supa

2

este mult mai estetic si fara impuritati

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galusti a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi